XDR en MDR zijn geen Cyberalarm

door | 26 apr 2024 | Artikelen

In de wereld van cybersecurity staan we voor enorme uitdagingen als het gaat om het beveiligen van onze digitale netwerken en systemen. Twee termen die vaak opduiken in discussies over moderne cybersecurity-oplossingen zijn Extended Detection and Response (XDR) en Managed Detection and Response (MDR). Hoewel deze diensten van vitaal belang zijn voor een effectief beveiligingsbeleid, is het belangrijk om te begrijpen dat ze niet per se bedoeld zijn voor realtime netwerkdetectie. Laten we eens kijken waarom dat het geval is.

Het lijkt alsof een bescherming met XDR en MDR volledige realtime netwerkdetectie biedt. Ze zijn een effectief onderdeel van het beveiligingsbeleid, maar niet specifiek ontworpen voor realtime netwerkdetectie en -response!

Wat XDR en MDR zijn

Laten we eerst begrijpen wat XDR en MDR precies zijn. XDR is een beveiligingsoplossing die verschillende beveiligingstechnologieën en beveiligingstools integreert om een alomvattend overzicht van de beveiligingsstatus van een organisatie te bieden. Het stelt bedrijven in staat om een brede reeks dreigingen te detecteren en erop te reageren. MDR is een dienst die wordt geleverd door externe beveiligingsproviders. Deze dienst neemt het beheer van beveiligingsoperaties en dreigingsreacties over van een organisatie, met gebruik van gespecialiseerd personeel en geavanceerde technologieën. Zowel XDR als MDR richten zich op het identificeren, onderzoeken, mitigeren en oplossen van dreigingen op basis van hun geavanceerde mogelijkheden. Ze zijn echter niet specifiek ontworpen voor realtime netwerkdetectie, en dit is waarom:

  1. Complexiteit van Dreigingen
    Cyberdreigingen zijn enorm divers en complex. Het kan enige tijd vergen om ongebruikelijke activiteiten te identificeren, te onderzoeken en te classificeren als een werkelijke dreiging. Zowel XDR als MDR moeten complexe data-analyse uitvoeren en beslissingen nemen op basis van deze informatie. Dat kan niet altijd in realtime gebeuren.
  2. Focus op Gebeurtenissen na de Inbreuk
    Zowel XDR als MDR richten zich voornamelijk op het detecteren en reageren op gebeurtenissen nadat een inbreuk heeft plaatsgevonden. Ze zijn in staat om activiteiten op te sporen die erop wijzen dat een inbreuk heeft plaatsgevonden en actie te ondernemen om de impact te beperken.
  3. Geen Gespecialiseerde Netwerkdetectie
    Hoewel XDR en MDR netwerkactiviteiten monitoren, zijn ze niet specifiek ontworpen voor netwerkdetectie en -respons (NDR). Ze missen de diepgaande realtime analyse van netwerkstromen die gespecialiseerde tools, zoals bijvoorbeeld Cyberalarm en CyberSterk bieden. Hierdoor zijn ze minder geschikt voor het in realtime detecteren van subtiele afwijkingen of complexe netwerkaanvallen.

Voor zakelijk gebruik staat veiligheid voorop. Het is dus belangrijk om netwerkactiviteiten realtime te monitoren én met XDR en MDR te kunnen reageren na een inbreuk.

Realtime netwerkdetectie en -response zijn te versterken door gebruik te maken van een aanvullende oplossing die gebruik maakt van Cyberalarmtechnologie.

Wat er nog meer nodig is

Dit betekent echter niet dat XDR en MDR geen waarde hebben in een algehele beveiligingsstrategie. Ze spelen een cruciale rol bij het bieden van een uitgebreide beveiligingsoplossing die verder gaat dan wat traditionele oplossingen kunnen bieden.

Organisaties moeten zich er echter van bewust zijn dat ze mogelijk een aanvullende realtime netwerkdetectie en -respons (NDR) oplossing nodig hebben om hun verdediging te versterken en ervoor te zorgen dat ze potentiële dreigingen altijd een stap voor blijven.

TST ict distribution levert aanvullende oplossingen voor realtime netwerkdetectie en -respons met de producten Cyberalarm, CyberSterk en Guardey. Al deze producten maken gebruik van de Cyberalarmtechnologie van fabrikant SecureMe2.

 

Bron: het artikel “Waarom XDR en MDR geen realtime netwerkdetectie oplossingen zijn.” van SecureMe2 .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht via: